A hiteltanácsadó utat mutat Önnek a hitelfelvétel során!

Az ember élete során kerülhet olyan helyzetbe, amikor a saját megtakarításai és anyagi lehetőségei kibővítésére hitelt kell felvennie. Ez annak függvényében, hogy milyen céllal történik, kellően összetett folyamat (lehet). Ennek során nagyon sok olyan akadály tornyosul az ügyfél előtt, amit előre nem látott, nem láthatott. A folyamat, az egyes lépések megismertetésében és ennek végigkövetésében van jelentős szerepe a tanácsadónak. Tevékenységüket az MNB szabályozza, tehát az ügyfelektől anyagi ellenszolgáltatást ennek a tevékenységnek a végzéséért nem kérhetnek. Ön – mint ügyfél – bízza meg az ügyintézéssel, ad engedélyt az Ön adatainak kezelésére és hatalmazza fel arra, hogy az információk birtokában az Ön számára a legjobb döntés meghozatalában segítsen. Innentől kezdve a tanácsadó Önt fogja képviselni a bank felé.

 

Hitelfelvétel: melyik az Ön számára a legmegfelelőbb?

Hitelt sokféle céllal vehet fel valaki. Akár szabad felhasználásra, vagy ingatlan vásárlásra, felújításra stb.

Hitelt – rövid-közép-hosszútávra – többféle intervallumra vehet fel valaki. Jó döntésének meghozatalához vajon rendelkezik annyi idővel, hogy valamennyi bankot végigjárja a legjobb ajánlatért? Manapság nagyon jó társ ebben a keresésben az internet. Az embert azonban még nem tudja pótolni. A banknak van egy adott nyitvatartási ideje. Oda ritka esetben lehet ettől eltérő időben betérni. A bank egy adott hirdetmény, egy adott kondíciós lista alapján ajánlhat Önnek megoldást. Attól eltérni kevés lehetősége van. És vajon egy ügyintéző akár egy órát is hajlandó egy-egy ügyféllel beszélni arról, hogy milyen is az ügyfél helyzete, mi a konkrét célja a hitelfelvétellel? Ezeket a kérdéseket kell mérlegelni, mielőtt bármit tesz is valaki.

 

Hiteltanácsadó cégek: miért jók?

A hiteltanácsadó cégek az MNB által regisztrált szakértőket alkalmaznak, akiknek folyamatosan naprakész információkkal, naprakész tudással kell rendelkezniük. Számukra adottak a technikai lehetőségek ahhoz, hogy több pénzintézet ajánlatához hozzáférjenek, azokat különféle szempontok alapján az ügyfél számára össze tudják hasonlítani.

Ami ezek mellett nem elhanyagolható, hogy sok esetben  egyedi kedvezményt tudnak adni!

 

Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK)

Mire? A CSOK a családok lakáshoz jutását elősegítő támogatási forma, vissza nem térítendő állami támogatás formájában. 2008.július 1-jén vagy azt követően kiadott építési engedéllyel rendelkező új, összkomfortos lakás építéséhez, vagy összkomfortos új lakás vásárlásához, illetve legfeljebb 350 000 Ft/m2 vételárú, legalább komfortos, használt lakás vásárlásához vagy bővítéséhez lehet igénybe venni.
Kinek? A CSOK-ot a meglévő gyermekekre tekintettel bárki igényelheti, viszont jövőben születendő gyermeket csak a házaspárok vállalhatnak.
Jövőben születendő gyermek(ek) vállalása oly módon is megvalósulhat, hogy az igénylők egy meglévő gyermekre még egyet vagy kettőt, vagy három gyermeket vállalnak.

Legfrissebb – aktuális – CSOK tájékoztatók:

Akadálymentesítési támogatás tájékoztató

Használt lakás vásárlási tájékoztató

Lakásbővítés tájékoztató

Lakásépítés tájékoztató
(legalább három gyermek)

Lakásépítés tájékoztató
(legfeljebb két gyermek)

Lakáskorszerűsítés tájékoztató

Új lakás vásárlási tájékoztató
(legalább három gyermek)

Új lakás vásárlási tájékoztató
(legfeljebb két gyermek)

Babaváró hitel