Jelzálog fedezetű hitelek

Legismertebb formája a jelzálog fedezetű hitelek esetének az, amikor ingatlant vásárolunk. Ilyenkor ezt ún. saját azaz "önerőből" tesszük és kiegészítjük banki hitellel. A pénzt a bank egy bizonyos kamat ellenében hitelezi meg számunkra. Nem mindegy azonban, hogy ez a kamat mekkora? Ha változó kamatozású a hitelünk - aminek az a kockázata, hogy a folyamatos gazdasági változásokat követheti a kamat nagysága - akkor alacsonyabb a kamat mértéke. Ha hitelünket több évre, vagy akár a futamidő végéig fixáljuk, ez nekünk "többe fog kerülni", tehát magasabb kamatot kell elszenvednünk a nyugalmunk érdekében.

A családok számára igénybe vehető otthonteremtési kedvezményeket itt áttekintheti és letöltheti: CSOK tájékoztatók

Itt kalkulálhatsz:

Jelzálog fedezetű hitelek

A családok számára igénybe vehető otthonteremtési kedvezményeket itt áttekintheti és letöltheti: CSOK tájékoztatók

Lakástakarék, babaváró hitel és jelzáloghitel közvetítésben együttműködő partnerünk a C&I Hitelnet Kft. A kalkulátor üzemeltetője a hitelnet.hu.

 

A hitel visszafizetését a bankok mind az adósok fizetésének, mind pedig a jelzálog fedezetéül szolgáló ingatlan vizsgálatához köti. A bank "jelzálogjog"-gal terheli meg az ingatlant, ami fedezetet nyújt számára a hitel visszafizetésére. Van azonban olyan eset, amikor más egyéb élethelyzetben szeretnénk - viszonylag alacsony kamatozású - hitelhez jutni. Ekkor ún. szabad felhasználásra vagy hitelkiváltásra igényeljük a hitelt. Ilyen esetben is ingatlant - jelzálogot - ajánlhatunk fel a visszafizetés biztosítékául, ennek fejében olcsóbban kapjuk a hitelt.

Fiatal házasok és gyermeket nevelő családok részére a jelzálog hitelek mellett a CSOK igénybevétele is nagy segítséget jelenthet. Ennek részleteit a feltöltött mellékletekben is elolvashatja, vagy keressen személyesen bennünket.

Igénybe vehetünk jelzálog fedezetű hitelt már meglévő tartozás kiváltására, akár átdolgozására is. Ekkor a jelenlegi kamatok alacsony mivolta miatt sokat nyerhetünk. A minél jobb megoldások megtalálásáért keress minket.